[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


KONFERENCIJE

U četvrtak, 20. oktobra, u 10 sati u Prištini predstavljen je projekat "Kosovo - Kosova" i rezultati istraživanja javnog mnjenja o najvažnijim problemima na Kosovu, koje je za sajt "Kosovo - Kosova" obavljeno od 26. avgusta do 2. septembra.

Rezultati istraživanja, obavljenog na uzorku od po 1.200 pripadnika srpske i albanske zajednice na Kosovu i u Srbiji, pokazuju da je konačan status Kosova pitanje od najveće važnosti za većinu kosovskih Albanaca, dok su za većinu Srba najvažniji problemi snabdevanje strujom, bezbednost i pitanje nestalih.

Istraživanje je obavljeno u saradnji Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi iz Soluna, agencije KosovaLajv (KosovaLive) iz Prištine i Medijskog centra Beta iz Beograda, pod vođstvom Kolina Irvina (Colin Irwin) sa Kvins univerziteta Belfast.

Pogledajte rezultate istraživanja:

FORUM

Govor Don Šan Zefija, Biskupskog Kancelara, Katolička crkva

Međuverska konferencija o mirnoj koegzistenciji i dijalogu
Pećka Patrijaršija
Peć 2 –3. maja 2006. godine.


© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive i Medijski Centar Beta
Odgovornost za sadržinu tekstova objavljenih na sajtu www.kosovakosovo.com u potpunosti preuzimaju Centar za demokratiju i pomirenje, agencija KosovaLive i Medijski Centar Beta. Tekstovi ni na koji način ne odražavaju mišljenja donatora koji su pomogli Albansko-srpski forum za razmenu informacija.