[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


FORUMI


Fjala e Myftiut të Kosovës, Mr. Naim Tërnava

me rastin e Konferencës mbi Koekzistencën Paqësore dhe Dialogun Ndërfetar në Kosovë
Pejë më 2-3 maj 2006


Reactions | Number of reactions: 5Fjalimi i përgaditur nga Don Shan Zefi, Kancelar ipeshkvinor, Kisha Katolike

Konferenca Ndërfetare mbi Koegzistencën Paqësore dhe Dialog
Patriarkana e Pejës
Pejë 2 -3 Maj 2006


Reactions | Number of reactions: 0Fjala përshëndetëse

Patrikana e Pejës 2 maj /19 prill 2006.
Konferenca ndërfetare mbi bashëkejetsën paqësore dhe dialogun
Mitropoliti i Malit të Zi e Bregdetit Amfilohije


Reactions | Number of reactions: 3Tri motive të SHBA-ve në Kosovë

Shkruan: Baton Haxhiu, analist politik

Reactions | Number of reactions: 13


SHBA-të duan një zgjidhje të shpejtë dhe paqësore për problemin e Kosovës

Shkruan: Zhivorad Kovaqeviq, kryetar i Lëvizjes Evropiane në Serbi dhe ish ambasadori i Jugosllavisë në SHBA

Reactions | Number of reactions: 6Kriza e Kosovës dhe konflikti serbo-shqiptar

Shkruan: Dr Dushan Janjiq, bashkëpunëtor i lartë shkencor i Institutit të Shkencave Shoqërore dhe koordinator i Forumit për Marrëdhënie Etnike

Reactions | Number of reactions: 1


A është Kosova në udhëkryq të definimit të statusit politik?

Shkruan: Fadil Maloku, Drejtor Ekzekutiv i Institutit për Demokraci dhe Relacione Etnike të Kosovës (IDERK) dhe Profesor i Globalizmit dhe Civilizimeve ne Departamentin e Sociologjisë

Reactions | Number of reactions: 7Statusi i ardhshëm i Kosovës dhe Metohisë

Dushan Prorokoviq, kryetar i Komisionit Parlamentar të Serbisë për Kosovën

Reactions | Number of reactions: 26


Në Kosovë që nga qershori i vitit 1999 çdo gjë zhvillohet pavarësisht nga shteti i Serbisë

Mahir Yagcillar, anëtar i Kryesisë së Kuvendit dhe kryetar i Partisë Demokratike Turke të Kosovës (PDTK)

Reactions | Number of reactions: 12Autonomia më e gjerë territoriale e mundshme për Kosovën, ose të gjithë në Ballkan të kenë të drejtë për vetëvendosje deri në shkëputje

Shkruan: Aleksandër Vuçiq, sekretar i përgjithshëm i Partisë Radikale Serbe

Reactions | Number of reactions: 40


Shteti, mënyra dhe forma e ndërtimit të shtetit të Kosovës

Shkruan: Dr. Muhamet Kelmendi, kryetar i UNIKOMB-it

Reactions | Number of reactions: 12E drejta për vetëvendosje i është marrë Kosovës me dhunë

Prof. Fatmir Fehmiu, ekspert i së Drejtës Kushtetuese

Reactions | Number of reactions: 21


Shqiptarët e Kosovës nuk e kanë lidhur statusin e tyre me të drejtat e njeriut dhe ato qytetare, por vetëm me territor

Shkruan: Ratko Markoviq, profesor i Fakultetit të Drejtësisë në Beograd

Reactions | Number of reactions: 37Mos të gënjehemi!

Autor: Bahri Cani, politolog i diplomuar dhe gazetar i Deutsche Welles

Reactions | Number of reactions: 19


Kundër gjuhës së urrejtjes – për tolerancë

Shkruan: Bojan Tonqiq, gazetar i së përditshmes “Dnevnik” nga Beogradi

Reactions | Number of reactions: 21Sa mund të ndikojë e drejta ndërkombëtare në zgjidhjen e çështjes së Kosovës?

Shkruan Prof. Dr. Enver Hasani, Profesor i së drejtës dhe marëdhenjeve ndërkombëtare në Univerzitetin e Prishtinës

Reactions | Number of reactions: 2


Sa mund të ndikojë e drejta ndërkombëtare në zgjidhjen e çështjes së Kosovës?

Shkruan: Prof. Dr. Vojin Dimitirijeviq

Reactions | Number of reactions: 5Borxhet Serbisë – Prona Kosovës

Shkruan: Prof. Dr. Lubodrag Saviq, Fakulteti Ekonomik, Beograd

Reactions | Number of reactions: 16


Kush kujt duhet t’i paguajë borxhet?

Shkruan Prof. Dr. Nuri Bashota, profesor ordinar i Fakultetit Ekonomik në Universitetin e Prishtinës

Reactions | Number of reactions: 11Tema: Situata aktuale e sigurisë në Kosovë.

Shkruan: Ramadan Qehaja, Këshilltar Politik për Çështje të Sigurisë i Kryeministrit të Kosovës

Reactions | Number of reactions: 9


Fillimi i negociatave – një sfidë e re për sigurinë

Shkruan: Zoran Dragishiq, profesor i Fakultetit të Mbrojtjes Civile si dhe analist ushtarak

Reactions | Number of reactions: 28Kosova eshte i vetmi regjion ne Evrope ku nuk respektohen standardet nderkombetare

Autor: Jelena Markoviq, ndihmësministre për të drejtat e njeriut dhe pakicave

Reactions | Number of reactions: 14


Gjendja e të drejtave të njeriut dhe pakicave në Kosovë

Nga: Nazmi Fejza-zëvendësministër në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim

Reactions | Number of reactions: 6Letra e kryeministrit Bajram Kosumi, dërguar ambasadorit rumun në OKB, Mihnea Motoc

Bajram Kosumi, kryeministër i Kosovës

Reactions | Number of reactions: 5


Paraqitja e kryetarit të qeverisë serbe Vojisllav Koshtunica në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit, ku është vendosur për fillimin e bisedimeve për statusin e ardhshëm të Kosovës.Reactions | Number of reactions: 6Formula "më shumë se autonomi më pak se pavarësi" - një ofertë fer

Shkruan: Sanda Rashkoviq-Iviq, kryetare e Qendrës Koordinuese serbe për Kosovë

Reactions | Number of reactions: 38


Pse i nevojitet Kosovës pavarësia?

Veton Surroi, anëtar i delegacionit kosovar për bisedimet për statusin dhe kryetar i partisë ORA

Reactions | Number of reactions: 36Uniteti i imponuar

Shkëlzen Maliqi

Reactions | Number of reactions: 6


Në vigjilje të bisedimeve për statusin e Kosovës: Kosova e pavarur 2006 – gabim fatal

Shkruan: Sllobodan Antoniq, docent i fakultetit filozofik në Beograd

Reactions | Number of reactions: 26Parimet Evropiane për Fuqizimin e Bashkësive në Kosovë

Shkruan: Dardan Gashi, Këshilltar kryesor i ministrit Lutfi Haziri

Reactions | Number of reactions: 0


Shqiptarët nuk dëshirojnë që serbët të përfshihen në procesin e decentralizimit në Kosovë

Nga Goran Bogdanoviq, deputet nga Lista Serbe për Kosovë dhe Metohi (LSKM) nga radhët e Partisë Demokratike

Reactions | Number of reactions: 2Politikat e trashëgimisë kulturore apo trashëgimi kulturore e politizuar

Baki Svirca, Drejtor i Institutit të Kosovёs pёr Mbrojtjen e Monumenteve tё Kulturёs

Reactions | Number of reactions: 1


Trashëgimia kulturore Serbe në Kosovë si pjesë e trashëgimisë shtetërore

Gordana Markoviq, drejtoreshë e Institutit për mbrojtjen e monumenteve kulturore të Republikës të Serbisë

Reactions | Number of reactions: 0Kozmosi i privatizimit në Kosovë?

Shkruan: Nenad Vasiq, Analist dhe koordinator i Grupit për Kosovën

Reactions | Number of reactions: 13


Rezultate dhe sfidat e procesit të privatizimit në Kosovë

Shkruan Prof. dr. Musa Limani, drejtor i Institutit Ekonomik të Kosovës

Reactions | Number of reactions: 5Kosova dhe "drejta histor1ke në dritën e burimeve dhe studimeve mesjetare”

Shkruan Dr.sci. Selim Daci prof ordinar

Reactions | Number of reactions: 15


Kujt i takon Kosova?

Dushan T. Batakoviq, ambasador, këshilltar i kryetarit të Serbisë

Reactions | Number of reactions: 22Sporti i Kosovës mund të frymojë vetëm aq sa ka interes politika ,

Belul Beqaj, sekretar i përgjithshëm i Asociacionit Olimpik të Kosovës

Reactions | Number of reactions: 1


Ekipet kosovare të hendbollit u pranuan shumë herët në EHF

Shkruan: Bozhidar Gjurkoviq, sekretar i përgjithshëm i Federatës së Hendbollit të Serbisë, dhe anëtar i Komisionit të Arbitrazhit të Federatës Evropiane të Hendbollit (EHF).

Reactions | Number of reactions: 11Pozita e romëve në Kosovë duhet përmirësuar

Shkruan: Kujtim Paçaku, redaktor i redaksisë rome në “Radio Yeni Donem” në Prizren, publicist dhe shkrimtar

Reactions | Number of reactions: 5


Gjendja politike e Romëve në Kosovë

Shkruan: Luan Koka, politikolog, gazetar si dhe kryetar i Komitetit Ekzekutiv të Këshillit Nacional të Pakicës Kombëtare Rome në Serbi dhe Mal të Zi

Reactions | Number of reactions: 10Për decentralizim me të gjithë dhe për të gjithë qytetarët e Kosovës,

Shkruan Fehmi Mujota, drejtuesi i Departamentit të Pushtetit Lokal dhe komunitete ne Kabinetin për Qeverisjes së Mirë të Partisë Demokratike të Kosovës

Reactions | Number of reactions: 2


Decentralizimin e ka inicuar bashkësia serbe pas përfundimit të konflikteve të luftës

Rangjel Nojkiq, deputet i Listës Serbe për Kosovën dhe Metohinë, deri para pak kohe edhe anëtar i Grupit Punues për Decentralizimin

Reactions | Number of reactions: 4Të zhvendosurve nga Kosova duhet tu ofrohet zgjidhja

Shkruan: Gottfried Koefner, Përfaqësues i UNHCR-it dhe kryesues i Grupit Punues për Kthimin e të Zhvendosurve në Kosovë

Reactions | Number of reactions: 11Problemi i mjeteve të grabitura nga Serbia nga fondi pensional i Kosovës duhet të zgjidhet

Shkruan: Ibrahim Selmanaj, ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale në Qeverinë e Kosovës

Reactions | Number of reactions: 3


Çështjet e pensionistëve pa të ardhura dhe të punëtorëve të mbetur pa punë në Kosovë duhet zgjidhur paralelisht

Shkruan: Sllobodan Llalloviq, Ministër i Punës, Punësimit dhe Politikës Sociale në Qeverinë e Serbisë

Reactions | Number of reactions: 4Me decentralizim qeveria po ofron një projekt serioz për serbët në Kosovë

Nga: Daut Dauti, zëdhënës i Qeverisë së Kosovës

Reactions | Number of reactions: 0


Decentralizimi dhe liria e lëvizjes për serbët janë çelës i qëndrimit në Kosovë dhe Metohi

Shkruan: Dragisha Krstoviq, Delegat i Listës Serbe për Kosovë dhe Metohi, (LSKM), si dhe anëtar i Grupit punues për decentralizim në Kosovë

Reactions | Number of reactions: 11Dy të vërteta rreth një të vërtete!

Akademik Hivzi Islami

Reactions | Number of reactions: 13


Përmes spekulimeve me numrin e të zhvendosurve dhe numrin e përgjithshëm të banorëve të Kosovës dhe Metohisë po paragjykohet statusi i ardhshëm i provincës

Shkruan: Vlladimir Cuciq, Shef i delegacionit beogradas në grupin punues për kthimin e personave të zhvendosur në Kosovë, dhe udhëheqës i shërbimit për bashkërendim në Qendrën Koordinuese për Kosovë dhe Metohi

Reactions | Number of reactions: 11Beogradi me pasivitetin e vet përkeqëson pozitën e serbëve të Kosovës

Shkruan: Olliver Ivanoviq, Bartës i Listës Serbe për Kosovë dhe Metohi (LSKM), tetë delegatë të së cilës nuk po marrin pjesë në institucionet e Kosovës, përkundër faktit që kanë marrë pjesë në zgjedhje.

Reactions | Number of reactions: 14


Në demokraci nuk mund të shfrytëzohen të drejtat pa pjesëmarrje dhe nuk ka kompetenca pa shfrytëzimin e tyre

Shkruan: Ylber Hysa, nënkryetar i "Ora-s", deputet në Kuvendin e Kosovës

Reactions | Number of reactions: 3Të pagjeturit varrë e hapur për Kosovën

Autore: Nesrete Kumnova, kryetare e Shoqatës "Thirrjet e nënave"

Reactions | Number of reactions: 3


Politizimi i zbardhjes së fatit të personave të zhdukur i barabartë me krimin

Shkruan: Verica Tomanoviq, anëtare e delegacionit të Beogradit në grupin punues për zbardhjen e fatit të personave të zhdukur në Kosovë, si dhe kryetare e asociacionit të familjeve të të kidnapuarve dhe personave të zhdukur në Kosovë.

Reactions | Number of reactions: 32Deklarata për kosovakosovo.com

François Stamm është drejtues operativ i KNKK-së për Evropën Jug-Lindore, si dhe kryesues i Grupit Punues për Personat e Zhdukur si pasojë e ngjarjeve në Kosovë.

Reactions | Number of reactions: 1Gjendja e të drejtave të njeriut në Kosovë

Behxhet Shala, drejtor ekzekutiv i KMLDNJ

Reactions | Number of reactions: 1


Kosova - prioritet i bashkësisë ndërkombëtare

Sonja Biserko, kryetare e Këshillit të Helsinkit për të drejtat e njeriut në Serbi

Reactions | Number of reactions: 5Në Kosovë më e rëndësishmja zgjidhja e problemit të të zhdukurve

Autor: Veljko Odaloviq

Reactions | Number of reactions: 1


Problemi i të pagjeturve barra më ë rëndë për Kosovën

Autor: Ragip Zekolli

Reactions | Number of reactions: 31Deklarata për kosovakosovo.com

Përfaqësuesit të Lartë të BE-së Havijer Solana

Reactions | Number of reactions: 7Informimi pluralist dhe i paanshëm është çelës për debatin publik për Kosovën

nga Søren Jessen-Petersen Përfaqësues Special i Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara në Kosovë

Reactions | Number of reactions: 6Kosova Nuk Duhet Të Jetë Vrimë E Zezë E Evropës

Erhard Busek, Koordinator Special i Paktit të Stabilitetit për Evropën Juglindore

Reactions | Number of reactions: 9
© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive, Medijski Centar Beta
Përmbajtja e faqes së internetit www.kosovakosovo.com është përgjegjësi e Qendrës për Demokraci dhe Pajtim, Agjencisë së Lajmeve KosovaLive dhe Qendrës Mediale Beta, dhe në asnjë mënyrë nuk pasqyron pikëpamjet e donatorëve për Forumin Informativ Shqiptaro-Serb.