[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


FORUM
Decentralizaciju pokrenula srpska zajednica po okončanju ratnih sukoba

Odlican clanak i trebalo bi ga odstampati i deliti srbima u Srbji da ga citaju
(dragan stojkovic, 12.08.2005. 09:03)

Decentralizacija i spustanje na opstine mnogih nadleznosti koje su ranije bile pod kontrolom centralne vlasti sve je cesce i u najrazvijenijim zemljama Evrope. Zalaganje Srba za ovakve procese mora naici na pozitivnu reakciju i Albanaca i svih drugih koji na Kosovu i Metohiji zive. Stavovi gospodina Nojkica i uopste njegovo delovanje u politickom zivotu je veliko ohrabrenje svim demokratski orijentisanim gradjanima koji zele da zive u multietnickom drustvu u kojem ce razlicite nacije, vere ciniti njegovo bogatstvo, a ne uzrok za kopanje rovova i stvaranja atmosfere netolerancije. Gospodin Nojkic i ljudi slicni njemu hrabro pokusavaju da evropske principe i evropski nacin razmisljanja donesu ovde gde su ratovi, sukobi i mrznja u proslosti odneli puno zivota.
(Darko Simonovic, 17.08.2005. 22:29)

Gospodin Rangjell Nojkiq po me vjen shumë keq që nuk je ne gjendje ende me kuptu realitetin e ri ne Kosovë. Sa i perket decentralizimit , ajo është e drejtë ndërkombëtare e çdo minoriteti pa marr parasyshë se ku jeton pra edhe e minoritetit sërb që jeton ne Kosovë .Këtë të drejtë nuk mundet me e mohuar askush por edhe me inicijuar askush siq pretendon zotriu ne fjalë sepse inicimi vjenë nga konventa ndërkombëtare per mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të pakicave. Sa i perketë përzënjës së sërbeve nga Kosova kjo nuk qëndron sepse sërbet nuk janë përzën por ata kanë ikur bashkë me makinerin ushtarake , policore dhe paramilitare te regjimit të beogradit duke i lënë te vrar dhe te masakruar shqipëtaret e Kosoves prandaj vështir se do të mundë të kthehen edhe pse shqiptaret e deshirojnë një gjë të till . Them e deshirojnë sepse ata sërb te Kosoves që kan ikur duhet te vijnë ne vendin e tyre KOSOVA që të japin llogari për të gjitha ato që kan bërë mbi popullaten civile shqipëtare sepse ata kan lindur në Kosovë , do të gjykohen në Kosovë dhe duhet të vdesin në Kosovë sepse nuk jetohet gjithmonë në vendë të huaj. Pretendimet e Qeveris aktuale sërbe se gjoja do te kthehet apartejdi i mëparshem në Kosovë është i pakapshëm dhe i lenë sërbet e Kosovës në terr të përjetshëm prandaj duhet të mendohen mirë sërbet bashkë me Rangjellin se e ardhmja e tyre është ne Kosovë , nëse nuk deshirojnë që të sillen rrugëve të Beogradit të nënqmuar nga sërbet e atjeshem . Faleminderit
(Fatmir Gashi, 07.09.2005. 09:22)

-Mire e keni kuptuar se të gjithë njerzit duhet të kenë qasje në shoqëri. Zotri ku ishit ju gjatë regjimit të Milosevicit kur mbi 90% e popullsis nuk kishin qasje dhe ishin te ndjekur e të rrezikuar për jetë. Mirë unë personalisht edhe Kosovarët tjerë nuk janë për revanshim, por për nje drejtësi që kriminelët që masakrruan Kosovën të dalin para drejtësisë. E njerzit e thjeshtë të jetojn jeten e një qytetari pa dallim. Po decentralizimi është diqka që po ndodh dhe duhet të ndodh por për formën dhe orientimet vendosin njerzit që ja dojn të mirën Kosovës. Mendoi se më së paku keni të drejtën që ju të flasni për decentralizimin kur ju keni qenë gjithë kundër decentralizimit, edhe sotë e përbishtoni, shtramoni tregoni të njëjten urrejtje ndaj të tjerëve, me nacionalizmin e juaj nuk ndertohet Kosova.
(Ymer Gashi, 07.09.2005. 21:36)

Polja obeležena crvenom zvezdicom su obavezna.

* Vaše ime i prezime:
* Email:
* Komentar:
 
FORUM

Govor Don Šan Zefija, Biskupskog Kancelara, Katolička crkva

Međuverska konferencija o mirnoj koegzistenciji i dijalogu
Pećka Patrijaršija
Peć 2 –3. maja 2006. godine.OSTALI ČLANCI
Pročitajte ostale tekstove

REAKCIJE
© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive i Medijski Centar Beta
Odgovornost za sadržinu tekstova objavljenih na sajtu www.kosovakosovo.com u potpunosti preuzimaju Centar za demokratiju i pomirenje, agencija KosovaLive i Medijski Centar Beta. Tekstovi ni na koji način ne odražavaju mišljenja donatora koji su pomogli Albansko-srpski forum za razmenu informacija.