[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


FORUM
Treba poboljšati položaj Roma na Kosovu

Osnivanje institucija,koje bi se bavile specificnim problemom romske populacije,je neophodno,ali vodjenje istih bi trebalo poveriti proverenim ljudima.Obzirom da je proglasena dekada Roma,ovo je velika sansa da se dodje do svakovrsne pomoci u silju pobljsanja polozaja Roma,ali sta se na Kosovu desava s tim!?
(D.S., 20.08.2005. 14:21)

I do agree with Kujtim Pacaku thata the position of Romas needs to be improved, but Kosovo do not have money to bye houses to all the romas in Kosovo that live and have lived for centurys in slums. To Luan Koka: You are an albanian roma, and I do not understand why you use the term Kosova and Metohija. You are not welcome in Kosova, and countinue to live in Serbia, since you like it there.
(ADRIAN, 20.08.2005. 15:19)

Unë jam plotësisht dakort me z.Kujtim Paçaku që kërkon rregudhimin e gjendjes së mjer të romëve që jetojnë në Kosovë , për integrimin e tyre në shoqëri dhe më gjërë por ende nuk mundem të kuptoj se, pse asnjë përfaqësues i Komunitetit Romë nuk doli para mediave vendase dhe atyre ndërkombëtare që të tregoj realitetin që romët e zhvendosur nga Kosova kanë qenë bashkpuntor të regjimit të Millosheviqit duke e përfshir këtu edhe Luan Kokën dhe Hajrie Spikericen si dhe pse këta përfaqësues nuk e tregojnë shifren e saktë të romeve që janë të zhvendosur por e përdorin termin " Romët " kur e dinë shumë mirë se shumica e romëve rreth 90% e tyre janë duke jetuar në Kosovë . Dhe dua të shtojë se besoj që edhe z.Kujtim Paçaku është dakort që romët të cilët kanë vra e prer shqipëtar siq është Luan Koka nuk mendojë që mund të kthehet dhe të jetojë i lirë në tokën e Kosovës . faleminderit ... !
(Fatmir Gashi, 22.08.2005. 17:27)

Për të gjithë Kosovarët , Kosova duhet jetë e njëjtë. Romët kanë qenë në të kaluarën si shtres e dytë, e tash në Kosovën e re nuk guxon me pasë njerëz të shtresës së parë të dytë apo edhe të tretë, por të gjithë të njëjte të integruar në një shoqri demokratike Kosovare. Besoi shume se të drejtat e Kosovarëve do të rregullohen shumë shpejtë.
(Ymer Gashi, Zvicër, 13.09.2005. 08:11)

pershendetje zotri jame plotsisht me ju qe jeta dhe kushtet per komunitetin rome duhet rregulluar se edhe ju si komunitet jeni pjese e kosoves pra shteti juaj eshte kosova po shihet se komuniteti juaj e ka pranuar realitetin e ri dhe besoj se kosova e pavarur ne te ardhmen do te bej shum per ju si ju tash qe pe jepni kontributin tuaj per pavarsin e kosoves ju porosis qe te gjithe se bashku te punojm per nje kosove te pavarur e te integruar ne bashkimin evropian dhe per nje kosove e te gjithve qe e kane pranu realitetin e ri pra prishtinen e jo beogradin me 11 qershor beogradi fund 1999 tash jemi ne krijimin e shtetit te ri demokratik besoj qe se bashku edhe me komunitetin rome dhe me te tjeret do ta festojm pavarsin e kosoves pershendetje
(arben makaj, 30.03.2006. 18:25)

Polja obeležena crvenom zvezdicom su obavezna.

* Vaše ime i prezime:
* Email:
* Komentar:
 
FORUM

Govor Don Šan Zefija, Biskupskog Kancelara, Katolička crkva

Međuverska konferencija o mirnoj koegzistenciji i dijalogu
Pećka Patrijaršija
Peć 2 –3. maja 2006. godine.OSTALI ČLANCI
Pročitajte ostale tekstove

REAKCIJE
© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive i Medijski Centar Beta
Odgovornost za sadržinu tekstova objavljenih na sajtu www.kosovakosovo.com u potpunosti preuzimaju Centar za demokratiju i pomirenje, agencija KosovaLive i Medijski Centar Beta. Tekstovi ni na koji način ne odražavaju mišljenja donatora koji su pomogli Albansko-srpski forum za razmenu informacija.