[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


FORUM
Albanci neće Srbe u decentralizaciji vlasti na Kosovu

Vi ste gospodine Bogdanovicu stvari uhvatili za rep umesto za glavu. Trazite nova ovlascenja, ona koja nema ni vlada ni institucije na Kosovu. Ko vam i moze dati? Vi trazite u sustini politicku autonomiju za kosovske Srbe? Ne znam ko ce na ro pristati. Kazete Albanci nece Srbe u procesu decentralizacije, a ja bih vas pitao zele li i pod kojim uslovima Srbi da priznaju novu realnost na Kosovu. Reci cete sigurno, to je realnost koju su proglasili Albanci. Nije tako, tu novu realnost je priznala medjunarodna zajednica, Evropska Unija, Kontakt grupa kroz tri principi o kojima se ne moze pregovarati:nema povrata na stanje od pre juna 1999 godine; nema odvajanja odnosno podele Kosova i nema pripajanja Kosovu nekoj sadasnjoj drzavi(misli se na Albaniju). Ako prihvatite ove principe bicete blizi shvatanju da ste, ako hocete priznati gradjani Kosova. Vi ste, koliko sam cuo pometan covek, iskoristite tu pamet za dobrobit Srba ne idite svaki dan za savet onih koji kosovske Srbe koriste samo zarad licnih politickih poena-zvanicni Beograd. Veoma bih voleo da jednog dana cujem od vas i drugih Srba da kazete Kosovo je moja domovina. Pozdrav
(Beqir Bejta, 30.09.2005. 20:35)

---to sto vi kazete nije istina, nego VI ste zaboravili da angazujete stare borce koji se kriju po Srbiji u luksuznim vilama i hotelima. Vi niste krivi, kazete ono sto sami znate jer vise od nosa ne vidite a za proslost ste zaboravili. Udruzenje "Bozur" na celu sa B.Kecmanom niste pozvali, ovde ste ubacili kao kec na devetku ovog kvarnog coveka S.Petkovica sa SPS-ovcama iz Podujeva, pa sta vi mislite skim treba da se razgovara, vi ste totalno promasaj za nekog kadra u Kosovo. Gosp., pomenuo sam malo proslost jer ste zaboravili da skinete postere koje su pomenuti stavili sve "90 godina, to najbolje znate kako su izgledali po centru Pristine. Meni licno je cudno koga i sta vi predstavljate, ovamo su vam lepe pare u S.Kosova, pomoc i druge stvari iz Srbije, prodali ste svu imovinu sta se petljate vise i lazete svoj narod i medjunarodnu zajednicu. Da ne odugovlacim, sto se tice severa Kosova a posebno Mitrovice uzalud se nadate jer nemoze uvek ovako stajati - izaberite dobre politicare koji nisu upetljani u prljave stvari (kao ministarstvo za povratak) onda verujem da moze da se krene u neke pregovore a nikako sa ovakvima koji naplacuju neke momke iz Peci, Orahovca, Kline i neke lopuze iz Mitrovice kao cuvari mosta to je bezobrazno jer isti ti kriminalci svercuju sa ostalim delom Kosova. Sve ove sto sam pomenuo, to ne valjaju, ima Srbija dosta intelektualaca koji su zdravog razuma i tek onda moze da uspe razgovori.
(kastriot jashari, 21.12.2005. 23:07)

Polja obeležena crvenom zvezdicom su obavezna.

* Vaše ime i prezime:
* Email:
* Komentar:
 
FORUM

Govor Don Šan Zefija, Biskupskog Kancelara, Katolička crkva

Međuverska konferencija o mirnoj koegzistenciji i dijalogu
Pećka Patrijaršija
Peć 2 –3. maja 2006. godine.OSTALI ČLANCI
Pročitajte ostale tekstove

REAKCIJE
© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive i Medijski Centar Beta
Odgovornost za sadržinu tekstova objavljenih na sajtu www.kosovakosovo.com u potpunosti preuzimaju Centar za demokratiju i pomirenje, agencija KosovaLive i Medijski Centar Beta. Tekstovi ni na koji način ne odražavaju mišljenja donatora koji su pomogli Albansko-srpski forum za razmenu informacija.