[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


FORUM
Pismo peremijera Kosova Bajrama Kosumija upućeno rumunskom ambasadoru u UN Mihnea Motoc

Alal vera, whomever wrote it .
(Independent, 25.10.2005. 16:02)

Letra është e mirë, dhe për ne Kosovarët është diqka që kërkon të drejtën e shenjët Sipas mendimit tim duhet në vazhdimësi të kërkohet ma shumë një njohje formale, pamvarsia nga Serbija veqë se eksiston në Kosovë qe disa vite. Po e them në këtë formë se na dha për të kuptuar shumë kryetari i Sllovenis që tha se pavarsia e Kosovë eksiston tash defakto.
(Ymer Gashi, Zvicër, 25.10.2005. 20:08)

Letra eshte e mir edhe qeveritaret tan duhet tua bejn te qart botes serbis edhe te gjitha shteteve fqinje se kosova e pamvarur eshte stabilitet i europes edhe se me pamvarsin e kosoves edhe serbet do te ken te gjitha te drejtat qe ta gezojn e ta rrespektojn si shtet te atyre qe jetojn ne te edhe ti behet e qart drashkoviqit e koshtunices se smuneden ma mbajt ma
(Afrim Zabergja,spanj, 29.10.2005. 15:46)

Për fat të keq në politik njeriu është i detyruar të negocoj edhe më agresor, por si do që të jet Kosova është dhë do të mbet shtet i pavarur, prandaj zoti Kryeminister ju e keni mbeshtetjen e plot nga Populli i Kosoves, dhë shpresojm se nuk do jemi të zhgenjyër. JU PRIFTË E MBARA.
(Ismet Deqani, 02.11.2005. 08:07)

Në vitin 2000 unë shkrova për një të përditshme kosovare një editorial, në të cilin e kisha paraparë se pikërisht Koshtunica do të jetë në kreun e udhëheqësisë serbe... Para pesë vitesh, unë e dija se Koshtunica do të jetë personi që do ta trashëgoj politikën e Milosheviqit, por me një “ambalazh” të ri... Pra, me një plasim proevropian para syrit ndërkombëtar. E kam parashikuar edhe faktin se Koshtunica do të vie në pushtet, në kohën kur nuk do ta drejtojnë politikën botërore z. Klinton e znj. Olbrajt. Prandaj, u pata bërë apel politikanëve shqiptarë të Kosovës që të jenë më syhapur dhe të gllabërojnë më shumë kohë se që është në realitet... të nxjerrin 13 muaj aktiv, nga 12 muaj sa ka viti. Fatkeqësisht, ata nuk arritën të shfrytëzojnë as gjysmën e kohës, ora e së cilës punonte në favor të Kosovës. Mos të harrojmë vetëm një fakt, kur kryeministri aktual, Bajram Kosumi pohoi se stafi qeveritar nuk do ta shfrytëzoj këtë vit pushimin, sepse ka shumë punë për të bërë... Dhe, çka ndodhi?! Krejt e kundërta... Ai, jo vetëm që shkoi në pushime dhe “derdhi” para, (jo në bregdetete shqiptare por në ato turke), duke e lënë të vetmuar “çelësin” e pavarësisë së Kosovës (Aiden), por ai krijoi një shumë marramendëse shpenzimesh për t’u kthyer në Kosovë! Prandaj jemi këtu ku jemi... U dëshpëruan të gjithë ata që mendonin se Kosova shumë shpejtë do të bëhet Zvicëra e Ballkanit. Në fakt, Kosova u bë Zvicër, por jo për banorët e saj, por për një garniturë të zgjeruar ndërkombëtarësh, të cilët na dolën se e njohin këtë vend dhe nevojat e këtij populli, më mirë se vet banorët e këtij vendi. Pavarësisht se këta ndërkombëtarë vijnë nga vendet, nga më të ndryshmet... demokratike, moniste, socialiste, mbretërore e diktatoriale, fjala dhe nënshkrimi i tyre ka më shumë peshë se fjala e qytetarit të Kosovës.... Dhe, kur bota na flet për standarde dhe demokraci.... athua kësaj i thonë demokraci?! Athua kështu ndërtohet demokracia?! Cili këtu është demos dhe cila është mënyra e cratio-s?!
(Beqir BEQAJ, 07.11.2005. 16:57)

Polja obeležena crvenom zvezdicom su obavezna.

* Vaše ime i prezime:
* Email:
* Komentar:
 
FORUM

Govor Don Šan Zefija, Biskupskog Kancelara, Katolička crkva

Međuverska konferencija o mirnoj koegzistenciji i dijalogu
Pećka Patrijaršija
Peć 2 –3. maja 2006. godine.OSTALI ČLANCI
Pročitajte ostale tekstove

REAKCIJE
© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive i Medijski Centar Beta
Odgovornost za sadržinu tekstova objavljenih na sajtu www.kosovakosovo.com u potpunosti preuzimaju Centar za demokratiju i pomirenje, agencija KosovaLive i Medijski Centar Beta. Tekstovi ni na koji način ne odražavaju mišljenja donatora koji su pomogli Albansko-srpski forum za razmenu informacija.