[ English ] [ Shqip ] [ Srpski ]
 
 


FORUM
Stanje ljudskih i manjinskih prava na Kosovu

I nderuari zoteri Fejza, Gjuha me e kuptueshme eshte gjuha e fakteve dhe numrave. Jam shume i lumtur qe me plote pergjgegjesi per funkcioinin qe keni shkruani per te arriturat, por pa kurrefare dileme edhe per ato probleme te cilat ne kete lemije i ka Kosova. Mendoj se me sukses i keni ikur gjuhes se pamfleteve politike, te cilen e perdore zonja Markoviq, dhe keni dhene nje paqsyre te sakte te asaj cfare eshte dhe vecanerisht cfare duhet bere ne te ardhmen. Ju uroj per sinceritet. Hashimi
(Hashim Hashimi, 09.11.2005. 16:03)

Desha vetem t'ju pershendes sepse asgje me shume nuk kam cka te shtoj, sepse keto fakte jane evidente ne Kosove, por jo edhe te mjaftueshme per standardet evropiane. Por jane shume te mjaftueshme per te rrezuar tezen e Znj.Markovic ku thote se "Kosova eshte i vetmi regjion ne Evrope ku nuk respektohen standardet nderkombetare" . Kisha dashur qe detaje me te detajuara t'ia dergoni Znj.Markovic sepse ajo ankohet se nuk ka qasje ne informacione. Prandaj, nuk do te ishte e rende qe nje kopje me te detajuar ta dergonit ne zyres e saj, sepse do te ishte sipas standardeve evropiane me te cilat Znj. e nderuar lavderon vendin e saj "te njohur"
(Valeart Doli, 10.11.2005. 23:24)

Përshëndetje, Faktet që keni sjellur këtu z.Fejza janë të pakontestueshme.Njëherit janë dëshmi e palëkundëshme se standartet ndërkombëtare në Kosovë jo veç që respektohen dhe zbatohen por ato gjithashtu zhvillohen tutje.Nëse zonja nga Beogradi këto dëshmi nuk i merrë në dijeni atëherë s'kem ça t'i bëjmë,...!
(Thesarë, 20.11.2005. 12:49)

Ragim ndaj shkrimit:Gjendja e të drejtave të njeriut dhe pakicave në Kosovë i zotëri Nazmi Fejza zëvendësministër në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim Fillimisht e përgëzoj zotëri Nazmio Fejza për shkrimin e tij, megjithate a e ka paraysh zotëriu se sa nga ata 20 vende të rezervuar për deputetët serb në Kuvendin e Kosvës janë prezent dhe cilat janë arsyet pse nuk janë në vendet e tyre! Sigurisht se si zëvendësministër për kthim ai e di këtë. A thuas vallë ku janë tani interesat e komuniteteve në mënyre të veçantë të komunitetit serb, pavarësisht nga miratimet e rezolutave të shumta nga ky kuvend. Është e vërtetë se bojkotimi i komunitetit serb ka vështirësuar arritjen e objektivit për punësim për minoritaret, por prap kam një pyetje çka ka bërë ministria për kthim në këtë drejtim ? e në veçanti ju z.Fejza si zëvendësministër për kthim. Përderisa 37% të popullësisë kosovare janë në varfëri, ndërsa 15% në varfëri të skajshme, a thua vallë ju që e udhëheqni këtë qeveri duhet të jepni dorëheqje duke marrë pasrasysh këtë situatë dhe kur dihet mirë se 51% e kosovarve nuk kan dalur fare në zgjedhje, me siguri se nuk mendoni fare në këtë. Sigurisht se mungesa e kompetencave në fushën e drejtësise, rendit publik dhe atë të mbrojtjes, ka shkaktuar ngecje megjithate sa ka bërë Qeveria e Kosovës që të punon të përfiton përkatësisht të ketë menaxhim të plotë në këtë fushë. Sa i pëkret AKM-së dhe “AKM-ve ” më herët që ishin dikur në Kosovë, kam një pyetje deri kur Kosova duhet të shitet dhe stërshitet apo kjo do të ndodhë çdoherë, sa herë që në Kosovë qeverisin regjimet e ndyshme, prej kohës në kohë. Lëvizja e lirë mungon, si dëshmi marrim mungesën ë lëvizjës së lire të një qytetari shqiptarë në Veriun e Mitrovicës dhe një serbi në jugun e saj, A thua vallë ku mbet projekti i kthimit të dyanshëm në qytetin e Mitrovicës, i inicuar nga ish Kryeministri i Kosovës dr. Bajram Rexhepi! Dikuj nuk po i pëlqen një hap i tillë. Strukturat paralele kan ekzistuar dhe do të ekzistojnë deri atëhrer kur vetë UNMIK-u do të bëjë përpjekje çka nuk dyshoj në atë se nuk ka kapacitet për ti shkatërruar ato. E vërteta është se po këto stuktuara ekzistojnë dhe ku jeni ju dhe ministria e juaj ti parandaloni , apo keni hyrë në një gjumë të thellë dhe pritoni ti lëshoni karrigat e juaja të nxehta. Serbët e veriut të Mitrovicës kan pasë mundësi dhe do ta ken megjithate përderisa lejohet votimi dhe zgjedhja e kanditave serb nga shteti i tyre, sigurisht se në zgjedhjet kosovare do të na mungojnë, apo numri i tyre do të jetë i vogël. Përparimi në fushën e arsimit sipas jush është arritur. Ju lutem një arritje tillë nuk bëhet me 7 – 8 euro, kjo ndodhë vetëm në Kosovë. Informimi në Kosovë e sidomos në vendet në tranzicion, ju lejohet çka është normale ti kenë edhe komunitetet mediumet e tyre, por cili është kualiteti i tyre a po prodhon Kosova mediume kuantitative! Çka i duhen serbve 26 radio lokale, do të ishte mirë një apo 2 por të jenë kualitative, kjo vlenë edhe për mediat shqiptare. Sa i përket vendosjes së Sllavisha Petkoviqit si ministër i komuniteteve është normale sipas % së popullsisë, ndërsa komisioni për kthim i inicuar nga UNMIK-u, UINHCR dhe KFOR-I pothuajse ka dështuar. E ju zotëri Nazmi Fejza, mendoj se keni hyrë në gjumë të thellë jo vetëm atë të natës po edhe atë ditës pikërishtë deri në mesditë, është mirë që gjërat ti kalkuloni ashtu siç janë dhe jo ashtu siç ju konvenon. Do ta përfundoj komentin tim, edhe pse posa të filluar me një thënie të shenjtë “Faktet janë të shenjta komenti është i lire” Me respekt dhe dashuri Gzim Ferati Redaktor përgjegjës i Rrjetit Kosvar për Informim Mitrovicapress. Web: www.mitrovicapress.net Email: gzimferati@mitrovicapress.net
(Gzim FERATI, 29.11.2005. 00:07)

Ovo je predivan izvjestaj. Zivim za dan kada ce ove bajke koje su iznesene u ovom tekstu biti stvarno istina, i kada cu moci da odem u posjetu mojim priajteljima ALbancima na Kosovu bez straha da ce me neko ubiti ako cuje da se zovem Nebojsa i da sam Srbin... sto je zasada daleko od realnosti, nazalost, i to ne po mom misljenju, nego po misljenju ljudi, i Srba i Albanaca koji zive na Kosovu trenutno (sami Albanci su mi rekli da mi ne mogu garantovati bezbjednost, mada imam dosta drugova tamo)... Sretno i neka vam dragi Bog da ljubavi i razuma da se stvori prijeko potreban mir na Kosovu
(Nebojsa Sajic, 29.11.2005. 17:49)

Proverite istoriju za vreme Drugog svetskog rata. Kao da se ostvaruje Hitlerova i Musolinijeva ideja te i uvlacivanje nevinog Kosovsko-Metohiskog zivlja u sve tezu situaciju i mrznju. Zasto to Zapad radi?.....
(D, 04.02.2006. 07:30)

Polja obeležena crvenom zvezdicom su obavezna.

* Vaše ime i prezime:
* Email:
* Komentar:
 
FORUM

Govor Don Šan Zefija, Biskupskog Kancelara, Katolička crkva

Međuverska konferencija o mirnoj koegzistenciji i dijalogu
Pećka Patrijaršija
Peć 2 –3. maja 2006. godine.OSTALI ČLANCI
Pročitajte ostale tekstove

REAKCIJE
© 1998-2005 CDRSEE, KosovaLive i Medijski Centar Beta
Odgovornost za sadržinu tekstova objavljenih na sajtu www.kosovakosovo.com u potpunosti preuzimaju Centar za demokratiju i pomirenje, agencija KosovaLive i Medijski Centar Beta. Tekstovi ni na koji način ne odražavaju mišljenja donatora koji su pomogli Albansko-srpski forum za razmenu informacija.